működik -e a cukorbetegség akupunktúrája?

működik -e a cukorbetegség akupunktúrája?

A vizsgálatok azt sugallták, hogy az akupunktúra segíthet a cukorbetegségben szenvedő embereknek a vércukorszint javításával, a neuropathia tüneteinek enyhítésével – a cukorbetegség komplikációja – és még sok más.

A Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) szerint az Egyesült Államokban becslések szerint 30,3 millió ember, vagyis a népesség 9,4 % -a cukorbetegségben él.

A mai Kínában az emberek gyakran akupunktúrát használnak a cukorbetegség kezelésére. Azok a tudósok, akik jelenleg kutatják az akupunktúra előnyeit a cukorbetegség esetében, megjegyzik, hogy ez:

 • Javítsa a vércukorszint kezelését
 • Segítség a fogyásban
 • A hasnyálmirigy védelme a hasnyálmirigy védelme A szigetfunkció, amely felelős az inzulintermelésért
 • Javítsa az inzulinrezisztenciát
 • A cukorbetegség, például a melatonin, az inzulin, a glükokortikold és az epinefrin
 • befolyásoló hormonok egyensúlyát állítsa be.

Az utóbbi években a tudósok megvizsgálták azokat a módszereket, amelyekkel az akupunktúra befolyásolhatja a cukorbetegség és a prediabeták biológiai mechanizmusát, hogy hatékony kezelés legyen.

előnyök

Számos tanulmány kimutatta, hogy az akupunktúra előnyöket kínálhat a cukorbetegek számára.

glükóz- és inzulinszintek

2018 -ban a kínai kutatók olyan eredményeket tettek közzé, amelyek azt mutatták, hogy a specifikus akupunktúrás pontok miként javítják a cukorbetegség cukorbetegség tüneteit.

Megállapították, hogy 3 héten belül az elektroacupunktúrát kapó patkányok:

 • alacsonyabb glükózszintek
 • Megnövekedett inzulinszintek
 • Javított glükóztolerancia

Inzulinérzékenység és rezisztencia

A folyóiratban az emberi és állatkísérletek 2016. évi irodalmi áttekintése, az akupunktúra az orvostudományban:

 • Az inzulinrezisztencia érvényes kezelése volt. Az alacsony frekvenciájú elektroakupunktúra segíthet az inzulinrezisztencia csökkentésében és az inzulinérzékenység növelésében.

  A kutatók azt sugallták, hogy az emberek önmagukban használhatják az elektroacupunktúrát, vagy más kezelésekkel. A lehetséges alternatív terápiák közé tartozik az étkezési intézkedések és a kínai gyógynövények.

  Akupunktúra és metformin

  2015-ben az orvostudomány akupunktúrájában közzétett cikk áttekintette azokat a vizsgálatokat, amelyekben a tudósok az elektroakupunktúrát kombinálták az antidiabetikus gyógyszerekkel, a metforminnal.

  Jobb glükózcsökkentő válaszokat és nagyobb inzulinérzékenységet kerestek.

  A csapat úgy találta, hogy csak a metforminnel összehasonlítva ez a kombináció felajánlotta:

  • Jobb glükózcsökkentő hatások
  • Nagyobb inzulinérzékenység

  Úgy tűnik, hogy egyik tanulmány sem foglalkozik a folyamatokkal és mechanizmusokkal, amelyek megmagyarázhatják, hogy pontosan hogyan működik az akupunktúra a cukorbetegség tüneteinek kezelésére.

  A Metformin meghosszabbított kiadásának visszahívása

  2020 májusában az Élelmiszer- és Gyógyszerügynökség (FDA) azt javasolta, hogy a Metformin kiterjesztett kiadás néhány gyártója eltávolítsa néhány tablettájukat az Egyesült Államok piacáról. Ennek oka az, hogy egy valószínűsíthető kiadású metformin tablettákban elfogadhatatlan karcinogén (rákot okozó szer) elfogadhatatlan szintjét találták. Ha jelenleg szedi ezt a gyógyszert, hívja az egészségügyi szolgáltatót. Azt tanácsolják, hogy továbbra is szedje -e a gyógyszert, vagy új receptre van szüksége.

  technikák

  A cukorbetegség kezelésére szolgáló akupunktúrás technikák eltérhetnek a fájdalom kezelésére szolgáló termékektől.

  Az orvosi akupunktúra számos különféle stílust és technikát foglal magában, de a cukorbetegség kezelése céljából úgy tűnik, hogy ezek közül csak három kutatás.

  Csodell-ancle

  A csukló-ANKLE kezelés az akupunktúra egyik formája, amely magában foglalja a boka és a csukló idegek mély tű stimulálását.

  2014-ben a bizonyítékokon alapuló komplementer és alternatív gyógyászatban közzétett kutatások arra a következtetésre jutottak, hogy a csukló-ANKLE akupunktúrás kezelés biztonságos és hatékony eljárás lehet a fájdalom kezelésére, ideértve a diabéteszes perifériás neuritist is.

  A tudósok azonban hozzátették, hogy nincs még elegendő bizonyíték annak megerősítésére, hogy ez a módszer biztonságos és hatékony.

  Elektroacupuncture

  Az elektroacupunktúra a leggyakoribb akupunktúra típusa, amelyet a cukorbetegség kezelésére használt gyakorlók.

  Az akupunkturista egy pár tűt helyez be minden akupunktúrás pontba, és elektromos impulzust ad át az egyik tűről a másikra.

  Ez a kezelés hatékonynak tűnik:

  • A diabéteszes neuropathia fájdalom kezelése
  • A vércukorszint kezelése

< H3> gyógynövényes akupunktúra

A gyógynövényes akupunktúra magában foglalja a gyógynövények injektálását az akupunktúrás pontokba. Ez egy modern technika.

A folyóirat kísérleti és terápiás orvoslásának egyik áttekintése szerint a gyógynövényes akupunktúra elősegítheti a vércukorszint fenntartását a 2. típusú cukorbetegségben szenvedő embereknél.

Az akupunktúrát figyelembe vevő személyeknek tisztában kell lennie néhány általános mellékhatással.

Ezek magukban foglalják a következőket:

Az akupunktúra előtt, egy személynek ellenőriznie kell, hogy:

 • A tűk sterilek és csak egyetlen felhasználásra. –
 • Az akupunktúristának engedélye van a gyakorlásra. Számos hagyományos kínai orvos is MDS az Egyesült Államokban, mindkét egészségügyi megközelítést gyakorolva, de az embereknek mindig ellenőrizniük kell a hitelesítő adataikat.
 • Biztonságos számukra, hogy akupunktúrás kezelést végeznek. Időnként az orvos elriaszthatja azt a személyt, aki vérhígítót szed, vagy véralvadási betegséggel jár az akupunktúrától.

Elvetés

Az akupunktúra biztonságos és hatékony kezelés lehet, mindaddig, amíg az engedélyezett és tapasztalt gyakorló végrehajtja azt. Az elmúlt 20 évben a nyugati orvoslásban szélesebb körben elfogadott lett.

Az emberek kombinálhatják azt más típusú cukorbetegség -kezeléssel, beleértve a gyógyszereket, az egészséges étrendet és a rendszeres testmozgást.

Az akupunktúra azonban drága lehet, és az ember nem lehet biztos abban, hogy a 2. típusú cukorbetegség esetében hasznos lesz.

q:

Nemrégiben diagnosztizáltam a 2. típusú cukorbetegséget, és diétát és testmozgást kell használnom annak ellenőrzésére. Érdemes -e fizetni az akupunktúráért? Jobb esélyt ad nekem az egészség megőrzésére?

a:

A engedéllyel rendelkező gyakorló akupunktúrája biztonságos, de nem világos, hogy érdemes. Ez személyes döntés lenne.

Egyes tanulmányok azt mutatják, hogy pozitív eredmények lehetnek, de nincs egyértelmű jelzés arra, hogy az akupunktúra javítja a 2. típusú cukorbetegség állapotát.

A legjobb esély az egészséges állapotban, hogy testmozgást, ajánlott étrendet kövesse és kövesse orvosának tanácsát.

A válaszok orvosi szakértőink véleményét képviselik. Minden tartalom szigorúan információs, ezért nem szabad orvosi tanácsadásnak tekinteni.

 • 1. típusú
 • 2. típusú
 • Kiegészítő gyógyszer/alternatív orvoslás

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési útmutatásokkal rendelkeznek, és rajzolnak Csak a szakértői vizsgálatokból, az egyetemi kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.