Pentru profesioniști, există deja recenzii amănunțite.

Pentru profesioniști, există deja recenzii amănunțite.

Autor

Bart Farkas

Sunt specialist în cefalee și de aceea primesc multe întrebări, prin SBM, NeuroLogica sau ascultătorii Ghidul Scepticului pentru Univers, despre cum să tratezi cel mai bine durerile de cap sau despre un tratament specific, adesea neobișnuit. Migrenele și durerile de cap severe sunt foarte frecvente. Conform ultimelor statistici:

14,2% dintre adulții americani de 18 ani sau peste au raportat că au avut migrenă sau dureri de cap severe în ultimele 3 luni în NHIS 2012. Prevalența totală a migrenei ajustată în funcție de vârstă la 3 luni la femei a fost de 19,1% și la bărbați de 9,0%, dar a variat substanțial în funcție de vârstă. Prevalența migrenei a fost cea mai mare la femeile 18-44, unde prevalența la 3 luni a migrenei sau a durerilor de cap severe a fost de 23,5%.

Asta înseamnă că aproximativ 28 de milioane de americani suferă de migrene. Procentele variază de la un continent la altul, dar nu în mod dramatic. Migrena, prin urmare, este o povară uriașă. Durerile de cap pot fi debilitante atunci când sunt severe și, de asemenea, sunt o sursă majoră de pierdere a productivității.

Aceasta va fi o serie în două părți, care va analiza unele dintre opțiunile de tratare a migrenelor, concentrându-se pe tratamente bazate pe știință în partea I și pe tratamente care nu sunt bazate pe știință în partea a II-a. Nimic din toate acestea nu are scopul de a oferi sfaturi medicale specifice unei persoane. Dacă aveți dureri de cap severe, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră. Pur și simplu voi analiza dovezile pentru diferite opțiuni, concentrându-mă în special pe migrenă.

Cofeina, un declanșator comun pentru migrene și dureri de cap

Factorii stilului de viață

Primul pas în abordarea durerilor de cap cronice este identificarea oricăror factori de stil de viață care ar putea juca un rol și care pot fi optimizați. Cu cât migrena este mai frecventă și severă, cu atât aceasta devine mai importantă. Acest lucru nu înseamnă neapărat că factorul stil de viață cauzează durerile de cap (deși poate), ci mai degrabă ar putea declanșa dureri de cap sau doar le face mai frecvente.

Poate că cel mai frecvent declanșator pe care îl întâlnesc este cofeina. Este posibil să aveți o durere de cap pură de sevraj de cofeină, sau ca sevrajul de cofeină sau de cofeină să declanșeze o migrenă sau să-i crească frecvența. Eliminarea cofeinei ar trebui să fie întotdeauna pasul 1 pentru a reduce o durere de cap cronică. Cofeina este prezentă în cafea, ceai, cola și alte băuturi răcoritoare și ciocolată. Recomandarea pentru cei care suferă de migrenă nu este mai mult de 1 8 oz cu cofeină pe zi (acea cafea gigantică de 32 oz este de fapt 4 căni), deși prefer ca pacienții mei să elimine complet cofeina atunci când încercăm să eliminăm la maximum factorii declanșatori. Produsele decofeinizate ar trebui să aibă aproximativ 3% din cofeină prezentă în mod normal, dar studiile care analizează produsele reale au descoperit că unele pot conține până la 15% cofeină, suficientă pentru a fi semnificative din punct de vedere fiziologic dacă bei multă cafea decofeinizată.

Indicii că cofeina poate juca un rol sunt că durerile de cap apar seara sau la trezire, când a trecut cel mai mult timp de la ultima doză de cofeină. Durerile de cap de weekend, când oamenii dorm și își întârzie consumul de cofeină, pot fi, de asemenea, un model de retragere a cofeinei. De asemenea, dacă consumul de cofeină tratează durerea de cap, probabil că tratați sevrajul de cofeină. Este nevoie de cel puțin șapte zile pentru ca simptomele de sevraj la cofeină să dispară, dar poate dura câteva săptămâni. Îmi place să ofer pacienților mei o încercare fără cofeină timp de cel puțin două-trei luni pentru a vedea cum sunt durerile de cap de bază în cazul cofeinei.

Există multe alte posibile declanșatoare – vinul roșu sau alt alcool, alimentele cu nitrați, brânzeturile învechite și carnea de delicatese, murăturile și MSG sunt frecvente. (Studiile despre MSG nu arată niciun efect consistent, dar dacă o persoană găsește că este un declanșator consecvent, este rezonabil să-l evite.) Cea mai bună modalitate de a determina care sunt declanșatorii dvs. este să țineți un jurnal al durerilor de cap. Acum există o mulțime de aplicații care vă ajută să faceți acest lucru.

Alți factori de stil de viață includ somnul regulat. Privarea de somn poate declanșa o durere de cap sau poate agrava durerile de cap în general. Prin urmare, optimizarea somnului este esențială și, dacă aveți o tulburare completă a somnului, solicitați asistență medicală pentru acea problemă de bază. De prea multe ori, pacienții nu fac legătura între somnul lor slab și alte simptome și nu realizează că o tulburare cronică de somn este o afecțiune medicală care necesită atenție.

Este important să vă mențineți bine hidratat și să nu săriți peste mese. Nu exagera cu hidratarea, dar asigură-te că te menții bine hidratat, mai ales în zborurile lungi, când este cald sau uscat, la altitudini mari sau când faci activitate fizică. Exercițiile fizice moderate regulate pot ajuta, de asemenea, la gestionarea migrenelor.

Nutriție

Mai mulți factori nutriționali au fost legați de migrene sau pot ajuta la tratament. Există dovezi că pacienții care suferă de migrene au șanse mai mari de a avea un conținut scăzut de magneziu. Dovezile pentru beneficiul suplimentelor de rutină cu magneziu sunt încurajatoare, dar limitate în acest moment, așa că nu este posibil să se facă o recomandare puternică pentru aceasta. Unii experți recomandă să consumați mai mult magneziu în dietă decât să folosiți suplimente. Am tendința de a verifica nivelul de magneziu și de a suplimenta atunci când este scăzut.

Vitamina B2 (riboflavina) poate ajuta la reducerea migrenelor, dar dovezile sunt limitate. Același lucru este valabil și pentru coenzima Q10, care are dezavantajul suplimentar de a fi scumpă. Nu există dovezi că un multivitamine general este util. Așa cum se întâmplă adesea, cel mai bun sfat este să ai o dietă completă. Suplimentele specifice ca mai sus pot fi luate în considerare la pacienții care nu pot utiliza medicamente sau care doresc să le evite, dar nu am văzut niciodată un răspuns dramatic la intervențiile nutriționale singure în migrena severă.

Medicamente OTC

Majoritatea pacienților cu migrenă nu solicită asistență medicală și se tratează cu medicamente fără prescripție medicală. Acest lucru este rezonabil și există mai multe opțiuni bune. AINS (medicamente asemănătoare aspirinei) sunt un tratament rezonabil de primă linie pentru migrene. Sunt atât antiinflamatorii, cât și analgezice (uciderea durerii). Migrena are o componentă inflamatorie și astfel antiinflamatoarele pot fi deosebit de utile. Acetaminofenul, care nu este antiinflamator, este încă eficient la mulți pacienți.

Luarea unui medicament la debutul unei dureri de cap se numește „remediu avortiv”. Pentru a optimiza tratamentul avortiv, luați-l imediat ce știți că vă doare capul. Dacă aveți o aură sau un avertisment înainte de durere de cap, luați-o atunci. nu așteptați. Există literalmente o fereastră de oportunitate pentru a avorta efectiv o migrenă – nu o ratați. Aceasta înseamnă să aveți medicamentele cu dvs. în orice moment. Luați medicamentul cu hidratare suplimentară. Evitați lumina puternică, zgomotul puternic sau orice altceva care vă agravează migrenele până când se rezolvă.

Utilizarea medicamentelor în acest mod de până la o dată sau de două ori pe săptămână nu ar trebui să fie o problemă pentru majoritatea oamenilor (din nou, consultați-vă medicul dacă aveți alte afecțiuni cronice care trebuie luate în considerare, cum ar fi probleme cu stomacul, rinichii sau ficatul) . Dacă aveți mai mult de una sau două dureri de cap pe săptămână, probabil că ar trebui să vă consultați medicul. Luarea de medicamente mai frecvent decât aceea pe termen lung poate provoca ulcere sau probleme renale pentru AINS sau probleme hepatice cu acetaminofen.

De asemenea, administrarea oricărui medicament pentru durere de mai mult de 1-2 ori pe săptămână poate provoca ceea ce se numesc dureri de cap de rebound sau un sindrom de utilizare excesivă a medicamentelor. În astfel de cazuri, durerile de cap devin din ce în ce mai frecvente, pot deveni zilnice și pot duce la dependență de medicamentele pentru durere. Cereți cu siguranță asistență medicală înainte de a vă mări tratamentul pentru dureri de cap în această măsură. Este mai ușor de prevenit decât de tratat un sindrom de abuz de medicamente.

Medicamente pe bază de rețetă

Nu voi oferi o descriere detaliată a utilizării medicamentelor prescrise pentru migrenă. Prin definiție, veți căuta asistență medicală pentru gestionarea prescripțiilor. O discuție atât de lungă depășește, de asemenea, scopul acestui articol. Pentru profesioniști, există deja recenzii amănunțite. Societatea Americană pentru Dureri de Cap, de exemplu, publică recenzii excelente. Aici este o trecere în revistă a dovezilor pentru tratamentul acut al migrenelor și aici este una pentru prevenirea migrenelor.

Este bine de știut, totuși, ce tipuri de opțiuni sunt disponibile.

Medicul dumneavoastră vă poate oferi concentrație pe bază de rețetă și alte formulări de AINS pentru a optimiza beneficiile acestora. În plus, există o clasă de medicamente numite triptani care pot fi foarte eficiente în avortul migrenelor, fie singure, fie în combinație cu AINS.

Dacă aveți greață cu dureri de cap în orice măsură, atunci tratarea greaței poate fi o metodă foarte eficientă pentru tratarea migrenei generale.

Există, de asemenea, multe opțiuni pentru terapia preventivă a migrenei. Acestea sunt medicamente luate în fiecare zi pentru a reduce numărul și severitatea migrenelor sau pentru a le face mai susceptibile la tratament avortiv. Aceste terapii ar trebui să fie atent individualizate, mai ales după profilul lor de efecte secundare.

Toxina botulinica este, de asemenea, o terapie aprobata pentru prevenirea migrenei in SUA. Acesta este administrat ca o serie de injecții la fiecare trei luni, pe care unii pacienți le pot prefera în detrimentul unui medicament zilnic. Aceasta poate fi o opțiune foarte eficientă la unii pacienți.

Aproximativ 60% dintre femeile cu migrene răspund la modificările stării lor hormonale. Este posibil să se gestioneze migrenele prin direcționarea prevenirii în perioadele cu risc ridicat în timpul ciclului lor sau prin ajustarea terapiei hormonale.

Pentru mulți pacienți care au dureri de cap care depășesc auto-tratamentul, medicul dumneavoastră primar ar trebui să fie prima oprire. Ei pot decide dacă să vă îndrume sau nu către un specialist, care este de obicei un neurolog generalist. Există, de asemenea, neurologi care sunt specializați în medicina cefaleei, iar acum există certificare de bord pentru această specialitate. În cele din urmă, există câteva clinici multidisciplinare pentru cefalee pentru cei mai gravi pacienți.

Concluzie

Scopul acestei prezentări rapide este de a ajuta persoanele cu dureri de cap cronice să își optimizeze autotratamentul și să aibă o înțelegere de bază a opțiunilor disponibile de la profesioniștii din domeniul sănătății, inclusiv gama de experți disponibili.

Repet – acest lucru nu poate înlocui sfatul medical specific, care trebuie să fie individualizat. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă aveți întrebări despre durerile de cap. De asemenea, este indicat să solicitați asistență medicală pentru orice sindrom de cefalee severă, dureri de cap care se agravează, dureri de cap noi, dureri de cap dificil de tratat sau orice dureri de cap asociate cu alte simptome îngrijorătoare. Cefaleea acută severă ar trebui văzută de urgență într-un cadru de urgență.

Săptămâna viitoare voi trece în revistă mai multe tratamente speculative pentru durerile de cap, sau cele cărora le lipsește în mod specific plauzibilitatea și/sau dovezile care să le susțină.

Autor

Steven Novella

Fondatorul și în prezent editor executiv al Medicinei bazate pe știință, Steven Novella, MD, este neurolog clinic academic la Școala de Medicină a Universității Yale. De asemenea, este gazda și producătorul popularului podcast științific săptămânal, The Skeptics’ Guide to the Universe, și autorul NeuroLogicaBlog, un blog zilnic care acoperă știri și probleme din neuroștiință, dar și știință generală, scepticism științific, filozofia știința, gândirea critică și intersecția științei cu mass-media și societatea. Dr. Novella a realizat, de asemenea, două cursuri cu The Great Courses și a publicat o carte despre gândirea critică – numită și The Skeptics Guide to the Universe.

Am văzut un anunț pe o pagină întreagă în Discover Magazine pentru Apeaz, un „Nou medicament de succes pentru artrită” sub formă de cremă. Aproape totul în reclamă a fost greșit. Ingredientul activ este salicilatul de metil, care nu este nou, nu este un blockbuster și nu poate înlocui tratamentele care modifică boala. A fost destul de rău, dar a coborât de acolo.

Pretențiile

Noul analgezic pentru artrită funcționează asupra durerii de contact și amorțește în câteva minute.Folosește cea mai puternică doză aprobată de medicament anestezic.Anestezicele sunt foarte apreciate de medicii din comunitatea medicală.Amortește nervii care provoacă dureri articulare necruțătoare.Amorțește nervii chiar sub piele, dar se pare că ajunge și la articulația artritică în sine (!?)Ușurare rapidă care durează ore și oreOferă avantaje impresionante față de medicamentele tradiționale:Acțiune mai rapidăNiciunul dintre efectele secundare negative ale medicamentelor oraleSubstanțele chimice din pastile pot rupe mucoasa delicată a stomacului, provocând ulcere și sângerări.Cost mai mic: mai puțin de 2 USD pe ziUn medicament FDA [sic] cu revendicări aprobate pentru ameliorarea durerii din următoarele afecțiuni:Durere temporarăTulpiniLeziuni sportiveDureri simple de spateEntorseRigiditate/durere muscularăDurere la încheietura mâinii, la cot, la umăr, șold, genunchi, gleznă, picior, mușchi sau articulații

Ingredientul activ

Salicilatul de metil, o rudă cu aspirina, este un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS), cunoscut și sub numele de ulei de iarnă. Este ingredientul activ în multe remedii fără prescripție medicală, cum ar fi Bengay. Acționează ca un contra-iritant, care (împreună cu frecarea zonei dureroase pe măsură ce este aplicat) tinde să distragă atenția pacienților de la durerea lor. Este bine absorbit și apoi este metabolizat în acid salicilic, care are unele proprietăți analgezice și antiinflamatorii, dar nu există cercetări riguroase care să susțină utilizarea sa pentru durere.

Dovezi?

Anunțul spune: „Studiile preclinice publicate pe animale au arătat că celelalte ingrediente din Apeaz pot preveni, de asemenea, distrugerea ulterioară a oaselor și cartilajului”. Ce alte ingrediente? Conține mentol și camfor, dar studiul pe care l-am găsit le-a numit „ingrediente inactive”.

A fost un studiu din 2009 pe un model de artrită indusă de colagen la șoarece care „împărtășește o serie de caracteristici clinice, histologice și imunologice cu RA (artrita reumatoidă).” Cercetătorii au explicat că ingredientul activ al Apeaz este salicilat de metil și că acesta conține, de asemenea, „ingredientele inactive” sulfat de glucozamină, mentol, camfor și metil sulfonil etan. Ei au raportat că au găsit o reducere a componentelor inflamatorii și autoimune ale bolii. Au zis:

Tratamentul cu Apeaz™ a eliminat complet umflarea articulațiilor și distrugerea cartilajului și osului, așa cum a demonstrat histopatologie și analiza cu raze X a articulațiilor. În plus, Apeaz™ a redus nivelurile de citokine inflamatorii din articulațiile șoarecilor artritici. Datele noastre sugerează că Apeaz™ ar putea fi un candidat viabil ca DMARD [medicament antireumatic care modifică boala] pentru RA.

Aceasta este preliminară, speculativă, iar sugestia nu https://produsrecenzie.top/ este justificată. Șoarecii nu sunt oameni, iar modelul indus la șoareci nu este același cu RA la om. Apeaz nu a fost studiat în studiile clinice la om.

Greșeli stupide

„Ajungerea la sursa durerii tale [sic]”Ei oferă o linie telefonică specială pentru prețuri reduse, care va fi disponibilă la ora 6:00 „azi” și va fi deschisă doar pentru următoarele 48 de ore. Nu își dau seama că Discover este o revistă lunară? Ne întrebăm cum ar trebui să fie interpretat „azi”. Ziua publicării? În ziua în care un abonat primește o copie? S-ar aplica pentru cititorii care au luat un exemplar vechi din sala de așteptare a dentistului?Aceasta este versiunea publică inițială, dar ei susțin că „mii de consumatori” au experimentat deja ușurarea „garantată” Apeaz. Cum ar putea fi asta? Și nu menționează nicio garanție.