Echipei de gimnastică a României i-a fost retras titlul european după ce s-a descoperit că a copiat la „paralele” exerciţiul de la bârnă al rusoaicelor

Scandal de plagiat si in sport. Ieri, echipa feminina de gimnastica a Romaniei a cucerit titlul european la Bruxelles. Dar in aceasta noapte comisia de disciplina a luat masura de a retrage medaliile lotului pentru ca s-a descoperit faptul ca fetele noastre au copiat exercitiul de la rusoaice. Gafa este cu atat mai mare cu cat fetele noastre au evoluat la „paralele” , dar asemanarile au fost izbitoare cu exercitiul de la barna al Rusiei. Cea care a dat de banuit a fost Catalina Ponor , care in loc sa se invarta in jurul paralelelor s-a urcat pe ele si a inceput sa faca roata, exact ca la barna.

Octavian Belu a declarat ca orice asemanare este pur intamplatoare. El a adus chiar si alte exemple din lumea sportului, in care s-au mai imprumutat elemente de la un exercitiu la altul. De exemplu un sportiv rus a sarit cu prajina printre buturile unei porti de rugby, doi danezi s-au dat cu bobul pe o pista de bowling, un britanic a tras cu arcul intr-un arbitru la fotbal, sau celebrul caz al unei inotatoare spaniole care a sarit in cap direct pe o masa de biliard reusind sa introduca bila neagra.

Lotul Romaniei a facut contestatie si asteptam cu totii solutionarea favorabila a cazului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *