Cum să supraviețuiești în caz de cutremur

Din pacate, cutremurele ne pot zdruncina viata destul de serios si oricat de convingator ar fi Marmureanu ca nu va fi niciun cutremur major in Romania in urmatorii 30 de ani, trebuie sa fiti pregatiti oricand.

Iata cateva sfaturi ce trebuie urmate ca sa supravietuiti unui cutremur puternic:

1. Mutarea undeva la tara, de preferat pe un camp deschis. Acest lucru ar reduce riscul de a fi prins sub daramaturi iar odata mutati in mediul rural,  ati putea incerca sa faceti agricultura ca oricum nu mai face nimeni asta in Romania. Beneficii: Viata lunga, eco si poate chiar bani.

2. Pentru a preveni eventualele pierderi materiale ar fi bine sa nu detineti proprietati.

3. De obicei, in caz de cutremur cele mai multe victime sunt cele prinse sub daramaturi asa ca ar fi bine sa iesiti mai des din casa, de preferat la petreceri in aer liber sau plimbari prin parc sub clar de luna.

4. Cei carora le e foarte frica de cutremure pot sta linistiti deoarece s-a stabilit ca in caz de seism puternic, multe victime vor pieri in urma incendiilor declansate ulterior si nu din cauza cutremurului propriu-zis.

5. Se spune ca pragul usilor este un loc sigur in care sa te adapostesti in cazul unui seism. Asadar, mutati biroul, televizorul sau masuta de bucatarie ori veceul sub pragul usii. Vei fi mereu pregatit.

6. Daca nu te pierzi cu firea si ai un telefon mobil cu o camere foto de cel putin 8 MP cu care poti filma HD atunci filmeaza cutremurul. Daca scapi cu viata, televiziunile se vor bate pe inregistrarea ta si poti deveni celebru.

 7. Tine un caine maidanez in casa. Se spune ca animalele simt dinainte asemenea cataclisme si daca o sa il vedeti pe Azorel ca e cam agitat si urla prin casa atunci e cazul sa fugiti. Astfel se scapa cu viata dar mai ales se scapa si de problema cainilor maidanezi.

8. Cand e cutremur nu intra in panica ci pe facebook! Pune un status linistitor si vezi daca primesti like-uri. Inseamna ca si ei au supravietuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *