Antena 1 : „măsuri anti-criză” de 500 000 de euro !

mihai_bendeac_1236432595_4Am aflat cu toţii că Bendeac se transferă la Antena 1. Nimic mai normal pe o piaţă media ce caută să achiziţioneze oameni cât mai talentaţi şi apreciaţi în ochii target-ului care să crească notorietatea şi implicit audienţa postului respectiv.

Dar Bendeac se transferă la Antena 1 mărşăluind peste măsurile de reducere cu 20%  a salariilor angajaţilor Antenei 1 + concedierea, începând cu data de 15 august, a 20% din personalul Antena 1 şi Antena 3 (ce coincidenţă nefastă, nu credeţi?)

Percepem imediat că aceste măsuri (premeditate) au avut ca scop strângerea „taxei de despartire” de Prima TV a lui Bendeac în valoare de 500 000 euro mai ales că el însuşi recunoaşte că „au mai existat negocieri  cu trustul Intact şi în iarnă”

Aşadar, trecând peste faptul că business-ul nu ţine cont de emoţii, nu Bendeac este mercenar ci chiar Antena 1 prin marii săi manageri!

Chiar directorul general Matiescu declarase că se doreşte întinerirea publicului Antenei 1 încercând din răsputeri soluţii pentru  coborârea ştachetei vârstei sub 55 ani. Dar să crezi că UN SINGUR OM chiar şi cel mai charismatic din lume ar putea să ducă Antena 1 pe culmile audienţei, este totuşi un risc imens!

Adică raţionamentul era simplu : comparând audienţa Mondenilor pe ultimul an (ţinând cont că este vorba de trupa Mondenii şi nu Bendeac=Mondenii iar emisiunea Mondenii în sezonul de primăvară a strâns o medie de sub 3 puncte de rating pe targetul all urban.

Deci credeţi că se va efectua migrarea acestui public în totalitate? Va convinge Bendeac One Man Show ?! Mă îndoiesc ! Îşi vor răscumpăra bosii de la Antena 1 suma de 5oo ooo euro plătită pentru Bendeac? Dacă nu , vă daţi seama că se pot concedia încă 20% din angajaţi !

Bendeac sper că citeşti aceste rânduri şi cum văd că ai mare trecere la bosii intact poate le mai deschizi puţin mintea !

Analist management defectuos, Igor

sursa poza

2 thoughts on “Antena 1 : „măsuri anti-criză” de 500 000 de euro !

  1. @zztop nu ne-am aruncat in termenii la care tu faci referire dar daca tu imi explici decizia de a plati cei 500 000 clauza contractuala a lui Bendeac,noi si vizitatorii iti vom fi recunoscatori. Intelegem ca Bendeac pentru Antena 1 (implicit Intact) este considerat o mina de aur si ca isi vor recupera suma de mai sus plus intreit profit.

  2. Ce mai pun unii botul la tot ce apare in presa !
    O fi criza ..dar in Intact banii pt investitii nu sunt in criza !!
    Poate reusesti sa faci deosebiri ..intre termeni ca venituri ..cheltuieli ..investitii..rentabilitate..profit..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *