Liber la gheişe !

japanese-fallIn perioada  1 septembrie 2009 – 31 decembrie 2011, cetatenii romani, posesori ai unui pasaport valabil, pot ramane pe teritoriul Japoniei, fara a avea nevoie de viza, pentru o perioada care sa nu depaseasca 90 de zile intr-un interval de 6 luni de la data primei intrari in tara.(sursa hotnews.ro)

Aşadar din septembrie 2009 şi timp de 4 luni românii pot da buzna şi în Japonia şi vor avea ocazia să ne strice reputaţia şi acolo (nu chiar toţi ).

Dar de ce am vrea noi românii să vedem Japonia ?! Totuşi eu ştiu că ei sunt renumiţi pentru onoare şi în caz de eşec ei se sinucid prin ritualul harakiri ceea ce ar fi un ritual foarte bun de implementat în Guvernul şi Parlamentul României. Deşi dacă s-ar ţine întradevăr cont de aceast ritual(politicienii nostri nu preau au nimic in comun cu onoarea si responsabilitatea)  atunci aceste harakiri ar fi în masă.

Am putea trimite renumitele noastre fete ce orneaza trotuare in intreaga lume la specializare . Gheisele erau renumite pentru pregătirea artistică şi nivelul de rafinament. Astfel am putea realiza un schimb de experienta international.

M-am gândit că de această oportunitate ar putea profita florăresele noastre cu multe fuste , iniţiindu-se în  arţa Ikebana. Cum ar fi să te duci la chioşcul de flori şi să te întâmpine o florăreasă şcolită în Japonia cu certificarea în geam? Parcă alt prestigiu ar fi …

Jmecherasii noştri romi şi nunumai ce agită săbiile in mod total neîndemânatic ar putea face un stagiu de mânuire a săbiilor direct de la descendenţii samurailor. Parcă altfel te-ar vedea băieţii când o arzi ca samuraii !!

Deci ar fi câteva beneficii pe care românii le-ar putea exploata în Japonia !  Bineînţeles că lista nu este exhaustivă (completă mah) aşadar puteţi interveni cu alte obiective.

Sayonara, Igor

1 thought on “Liber la gheişe !

  1. Poate CFR ar putea sa invete de la CFR-u’ japonez cum e atunci cand trenurile au o intarziere anuala cumulata de mai putin de 5 minute. 😀
    Desi, ce placere mai ofera calatoria cu trenul daca nu se opreste trenul vreo juma’ de ora in camp, pe caldura, iar tu stai alaturi de oameni cu papornite, care nu au folosit deodorantul de dimineata…. Si nici nu poti sa iesi la o tigara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *