Cum să devii indispensabil la muncă

jobs-in-town-adAdică să nu te dea afară !  Stai puţin şi gândeşte-te cât noroc ai avut că ai scăpat de primele restructurări parcă ar fi şi păcat să o arzi acum aiurea! Oricum a avea un job nu e obligatoriu şi nu e nici  obligatoriu prin lege aşa că oricine e angajat e vulnerabil la eventuale disponibilizări.

Am făcut noi nişte săpături şi vă oferim 10 sfaturi de urmat pentru a putea străluci la locul actual de muncă  şi a rămâne printre ultimii daţi afară (in caz de vreun faliment brusc) ! Aşadar:

1.Redu cheltuielile companiei. Şefii asta vor momentan şi dacă ai vreo idee pentru a contribui la asta în afară de a renunţa la propriul salariu nu ezita şi propune-o la manageri. Vor aprecia eforturile tale de a contribui la solvabilitatea companiei.

2.  Întotdeauna fii optimist. Nimeni nu vrea să lucreze cu nişte negativisti ce văd numai catastrofe sau lucruri rele. Ştii cum e :gândirea pesimistă se reflectă asupra acţiunilor tale !

3.Stai peste program. Nu sugerăm să staţi până vă uită sfinţii gen miezul nopţii ci doar măcar până vă finalizaţi task-ul respectiv sau o oră de exemplu. Contează !Pari implicat.

4.Fii un lider. Bănuim că nu toţi aveţi funcţii de manager dar asta nu vă împiedică să acţionaţi ca atare. Exceptând aerele aferente, absolut ! Să fii un lider înseamnă să îi ajuţi pe ceilalţi colegi, să vii cu propuneri de îmbunătăţiri ce pot ajuta nu numai munca ta ci a întregii companii per ansamblu. Companiile au nevoie de lideri aşa că poţi fii unul din ei.

5. Stai departe de bârfe. Zvonurile circulă repede. Mai ales bârfele. Dacă eşti un lansator şi purtător de bârfe îţi poţi atrage antipatia multor colegi, devii un duşman mai mult ca sigur şi vei părea lipsit de orice profesionalism. Eşti doar o gură spartă !

6. Îmbunătăţeşte-ţi încontinuu aptitudinile. Astfel valoarea ta în firmă va creşte. Oricum mereu e loc de învăţat. Nu o  ardeţi aiurea şi participaţi la cursuri de training, fii autodidact sau nu ştiu găsiţi voi ştim că vă descurcaţi.

7.Fii un coleg bun. Nu uita că îţi petreci opt ore sau nouă ore la serviciu şi de altfel o colaborare eficientă în echipă determină cele mai bune succese.Fii Teamplayer.

8. Fii cumpătat. Adică ai grijă cu telefoanele în scop personal sau filmuleţele pe youtube sau arsul aiurea net. Toţi o facem dar nu strică să fii precaut când şefii sunt prin jur şi cu ochii în patru şi mai ales să nu exagerezi.

9. Aveţi grijă cu zilele libere. Nu te arunca mereu în învoiri cu motive care mai de care mai suspecte. Nu spunem să nu vă luaţi concediu dar tot aşa nu trebuie exagerat.

10. Fă-te vizibil. Respectăm modestia dar pe timp de criză eşti in lupta de guerilla pentru afirmare şi supravieţuire. Adică dacă lucrezi peste program, îţi ajuţi colegii, vii cu idei noi senzaţionale atunci fii sigur că şefii remarcă acest lucru.

Sperăm că aceste sfaturi vă vor ajută în cariera voastră !  Dacă aveţi alte sugestii nu ezitaţi să le exprimaţi în comment şi mai ales să ne spuneţi dacă v-au ajutat aceste indicaţii.


Sfaturi de criză de la
Igor

2 thoughts on “Cum să devii indispensabil la muncă

  1. @Martina e greu ..dar cred ca vor da rezultate ! 🙂 trebuie sa scapam de romanisme dar nici nu trebuie sa ne lasam exploatati iar daca nu suntem respectati atunci le platim cu aceeasi moneda.

  2. Fara barfe, sa-ti ajuti colegii, sa nu spargi usa cand se termina programul… auzi, nu crezi ca vrei cam multe?! Pai ce, sunt Maica Tereza?I-auzi la el! 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *