AIRBUS – autobuzul aerian

avion7 plus ne „flutură”, într-un articol, cea mai nouă modalitate de călătorie cu avionul, pe timp de criză: statul în picioare.
Asta pentru că sunt probabil oameni, care nu îşi permit preţul biletului clasic de avion şi , la fel ca pe Maxi-Taxi , plătesc mai puţin şi stau în picioare.

Dar las-o dracului frateee   ..e avion nu o „rată” între două comune. Dacă o mai fi şi un preţ mic să vezi aglomeraţie în  Boeing ca în tramvaiul 41.  O  să  se îngrămădească  pe scară  o grămadă de lume cu replici gen:”Staţi că eu cobor la prima„.  Doar că  aici pilotul nu o să mai oprească între staţii.

Deci dragi români, care vă duceţi prin Irlanda şi călătoriţi cu „low-low cost” stând înghesuiţi în picioare şi ţinându-vă de bară în aeronave, aveţi mare grijă la hoţii de buzunare, care stând în picioare lângă dumneavoastră şi profitând de aglomeraţie vă vor ajuta portofelul să zboare şi el, dar afară din buzunar.

O să cânte Puya :„Când decolezi de pe aeroport/Ţine bine de bani….” .  Şi mai ales staţi cu ochii pe fuselaj să nu se urce „controlul”.

Cu această ocazie s-a dus dracului şi educaţia şi bunul-simţ. Adică , pe drept cuvânt… dacă dau 150 de euro pe un bilet pe scaun şi văd o babă că stă în picioare să mor dacă îi cedez locul. Asta dacă o să am 150 de euro. Pentru că la cum se adânceşte criză asta nu o să îşi mai ia nimeni  bilet pe scaun.

O să ajungă avionul cu 200 de oameni în picioare şi nimeni pe banchete (adică unde ai plătit acolo stai).Or să fie doi paznici, ca pe metrou care să supravegheze ca nu cumva să stai jos.

Treabă asta are şi dezavantaje. În perioada ofertelor, când o fi probabil 5 euro un bilet, o să fie avionul „ciorchine„, şi o să stea lumea în el ca în conservă.   Adică, dacă vrei şi tu ca omul să te duci la toaletă în timpul zborului nu ai pe unde să treci. O să ajungi să „aterizezi forţat” în pantaloni…Şi aici nu e ca în  226  sau  tramvaiul 32 :

„Bă, mai deschideţi bă geamul ăla,…ai dracu’ de  nespălaţi”….

A relatat din staţia de avion 747, Flick

5 thoughts on “AIRBUS – autobuzul aerian

  1. Sa nu li se ridice kiltul in timpul zborului, ca e nasol… Si cum pe trenul de aterizare e curent… naspa!

  2. Fiind o tara britanica, ma tem sa nu se imprumute ideea si la scotieni, care zgarciti cum ii stim ar fi in stare sa dea 1 euro pe bilet si sa calatoreasca pe aripa la avion…:)

    Sau:”-Cu ce ai calatorit bah? -Cu trenul.-Care tren?-„trenul de aterizare”…:))”

  3. Ce nu face un patron de firma pt a scadea costurile, nu?! Mi se pare ciudat ca aceasta initiativa (despre care am citit pe Mediafax, mi-am adus aminte) vine de la o firma dintr-o tara cu oameni nu foarte supli, ca sa ma exprim frumos… Baaaad marketing!

  4. Wow . asta cu persoanele eufemistic vorbind supraponderale adica obeze nu o stiam. Adevarul e ca avionul ala ar consuma mai mult daca ar fi vreo doi sumo in el.. echivalentul a 4 bilete de om obisnuit.. Lumea incepe sa se retardeze ..e clar

  5. Nu vreau sa imi imaginez un zbor Bucuresti – Madrid sau Bucuresti – Milano cu locuri in picioare… Slava Domnului ca Ryanair (ca despre ei e vorba) nu au curse in Romania!!!
    Apropo de Ryanair, am auzit ca vroiau la un moment dat sa impuna o taxa suplimentara la biletul de avion pt persoanele supraponderale… Imi si imaginez cum ii masurau pe englezii/irlandezii lor si le calculau BMI-ul la check-in, acolo. Ce e peste 30, la cala, la bagaje! :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *