Urmează staţia…

imag239Pe principiul : „Toate-s vechi şi nouă toate; /Ce e rău şi ce e bine./ Tu te-ntreabă şi socoate.” (M.E.-Eminescu pentru cei cu BAC-ul proaspăt), Lentorex, Bulucealorex, RetroRex sau oficial in acte Metrorex a „renovat” 8   staţii de metrou cu nume noi! Uraaa!

Câtă plictiseală era pe cei de la Metrorex, aceleaşi staţii mereu şi mereu , de făcut altele neaah aşa că haide să le schimbăm numele la cele existente. Un fel de leapşa la metrou!

Vechile si noile denumiri:

 • Semanatoarea devine Petrache Poenaru
 • Armata Poporului – Lujerului
 • Industriilor – Preciziei
 • Depoul IMGB – Berceni
 • IMGB – Dimitrie Leonida
 • Laromet – Laminorului
 • Policolor – Nicolae Teclu
 • Linia de Centura – Anghel Saligny.

De obicei în capitale mai puţin dezvoltate decât Bucureşti gen Madrid sau Roma , staţiile de metrou poartă denumiri ale principalelor străzi, pieţe sau clădiri etalon aflate la suprafaţă ! Ce tâmpiţi sunt , nu ?

Să recapitulăm : avem metrou în toate cartierele din Bucureşti , nu? Toate staţiile sunt deja modernizate, nu? Garniturile de tren sosesc în orele de vârf foarte repede chiar prea repede (oamenii depunând plângeri că din această pricină ajung prea devreme la destinaţie  şi se plictisesc), Nu ? Atunci Da, mai rămăsese de schimbat doar acele nume de staţii ! Corect !
Propunem să nu  schimbe plăcuţele cu numele staţiilor de pe peroane pentru că în vreo 2 luni se aleg alte nume. Aşa ar fi corect. Să pună pe rând toate  numele de iluştrii ai neamului nostru, ca să nu se supere nimeni !

Avem o sugestie : haide să schimbăm mai bine numele directorilor de la Metrorex.

Direct din inima Fanclubului Retrorex , Igor

9 thoughts on “Urmează staţia…

 1. @ Flick: Si statia Aviatorilor sa se cheme „Piata cafenelelor de fite, unde daca n-ai bani, mai bine nu cobori din metrou”

 2. @Flick dar stii ca el isi muta sediul pe 12 iulie…deci tot statia Nikita ca si reper 🙂

 3. Bai eu zic daca tot pun nume de „oameni mari” la statiile care au legatura cu acesti oameni, ar trebui ca „Piata Romana” sa se cheme „Piata Dan Diaconescu”…ca doar el e miezul in zona aia..

 4. @Ioana sa zicem mersi ca nu au propus nume de statii fanii lui Sexi braileanca, magda ciumac (ciumagda) , Nikita (pentru statia Romana)..tragic

 5. Iti dai seama daca fac si italienii la fel?? O statie sa se numeasca Papa Ioan Paul al 2-lea Fiul..pai pana se anunta numele, ajunge metroul in statie. O baba mai surda nici nu are timp sa mai intrebe pe cineva „ce statie a zis ca urmeaza maica?”..ca deja: „atentie…s-au inchis usile!!”

 6. @Ruxi, tot inainte clar 🙂
  @Razvan, inca se asteapta acele Timpuri noi.. asa ca ramane on-hold pana cand se va ajunge acolo 😀 Va mai dura inca 50 de ani. Nu e problema , timp sa fie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *