Oraş mic, adăpostesc fiţe mari!

porc-bogatÎmi deschid afacere!

Da, aşa voi face!
O să deschid un Mall fiţos în…Lugoj! Da! Orăşelul acela bănăţean, pe care-l traversezi de la un capăt al altuia în doar 30 de minute, cu piciorul!

Am făcut un…sondaj de opinie off the record şi am ajuns la concluzia, vorbind cu mai mulţi locatari ai oraşelor micute (Lugoj, Giurgiu, Ploieşti, Slobozia) că industria este de obicei moarta în localităţile în cauză, însă fiţele, sunt la record maxim.
Oraşul meu de suflet este şi va rămâne Lugojul, un orăşel foarte micuţ din inima Banatului, care de-a lungul vremii s-a remarcat prin generozitatea oamenilor de acolo, sărbătorile măiestuase şi prăjiturile delicioase coapte de localnice.

Dar, am constatat (aşa cum au constatat şi prietenii din oraşele mai sus amintite) că divertismentul este mai vital ca pălinca în zi de sărbătoare, în micile oraşe.

Exemplu…in Lugoj s-a deschis o super cafenea unde toata floarea cea vestită a întregului oraş s-a adunat „să vadă lumea” că şi ei îşi permit să-şi cumpere ţoale D&G (adică Doina şi Gigi) direct din Italia (pentru că, da, nu mergem acolo să etalăm cafeaua ci paietele…principiul se aplică si in cafenelele bucureştene, cu vedere la strada Radu Beller). Întâmplător am aflat că patronul este bucureştean, dar asta nu este cel mai important. Ideea e ca atât cât am stat acolo (pentru că am stat ), ca un fin observator al societaţii ce sunt, am ochit un tip cu un Porsche Carrera roşu, decapotat, care a făcut cel puţin 10 ture pe acolo, să vadă lumea că el are maşina jmecheră. Era ca un satelit în jurul unei planete de cafegii. Cafegii de fiţe!

Toată strada, de pe bulevardul Cârciumilor (pentru ca toata strada e plină de cafenele şi restaurante, de parca nimeni n-ar gati acas’) este plina de maşini de fiţe aliniate frumos, ale Poponeţilor cafegii.

Pai şi întrebarea mea…de ce sa nu fac un mall la Lugoj? Oamenii sunt făcuti din entertainment. Tot orasul e plin de saloane de manichiură, şi credeţi-mă, sunt toate pline, zi de zi, că fără programare cu cel puţin două zile inainte, nu ai ce sa cauti acolo. Cafenelele sunt pline la orice oră din zi sau din noapte iar discoteca…ei bine discoteca este în aer liber, are canapele de piele, piedestal pentru animatoare şi alte chestii gen Pseudo-bamboo. Din ce câştigă oamenii ăştia atâţia bani? Industria oraşului e moartă…oricum, acolo până si facultatea e de fitze!

În Lugoj nu-ţi trebuie maşină, dar e vital să ai, pentru starea de autoconfort a orgoliului.
Daca nu ai maşină de fiţe, copii de bani gata nu discută cu tine…

Aşa. In orice caz…cine se mai baga acţionar la proiectul „Mall in Lugoj„? Eu garantez că va avea succes!

Ideea este că trebuie să ţinem minte un lucru din acest articol:
1)    Expresia “la ţară” a devenit un lux
2)    Emisiunile lui Dan Diaconescu sunt FOARTE urmărite acolo. Adică, cel puţin vara trecută, lumea visa deznodământul dintre Tolea, Ciumagda, Cioacă şi Elodia.

Relatat de la faţa şi spatele locului de *Star

2 thoughts on “Oraş mic, adăpostesc fiţe mari!

  1. Poponet de Lugoj… :))) What’s next? Sexy Lugojeanca, Fernando de la Lugoj? :))) Traiasca industria mall-iera din acest frumos oras!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *