Ungur, preşedinte de Românie

kelemen-ppMarko Bela, preşedintele UDMR a declarat, astăzi, că după mai multe discuţii, Kelemen Hunor a fost ales dintre cei 3 posibili candidaţi la preşedinţia română, ceilalţi doi fiind Frunda Gyorgy şi Borbely Laszlo. (sursa: Realitatea.net)

Fără să comentez cumva, că doar Băse ne-a învăţat că nu-i frumos să ne legăm de semenii noştri, fie ei unguri sau ţigani, o să spun că pe vremuri era o vorbă:

Când va ajunge un ungur să conducă România? Răspuns: Când va ajunge un negru la Casa Albă.

Şi acum, într-un scurt exerciţiu de imaginaţie, mă întreb ce s-ar întâmpla dacă domnul ungur, al cărui nume nu cred că-l pot pronunţa corect, ar ajunge să ne conducă ţara?

  • Ar fi liberă circulaţie de bozgori la noi în ţară?
  • S-ar răzbuna pe Funar şi ar desena steagul unguresc pe toate trotuarele ţării?
  • Ar trebui să avem paşaportul vizat la zi ca să accedem în Ardeal? Ardealul ar fi considerat ţară independentă, membră a UE (nu de alta, dar atunci nu ne-ar mai trebui paşaport)?
  • Maghiara ar deveni a doua limbă de circulaţie naţională?

V-a bozgorodit *Star

2 thoughts on “Ungur, preşedinte de Românie

  1. @Razvan -“Bozgor” inseamna “om fara tara” sau ”om fara pamant” . Bineinteles termenul este folosit cu o tenta depreciativa dar intentia noastra strict pamfletara a fost de a prezenta eventuale repercusiuni stiindu-se iubirea dintre cele doua etnii (romani si maghiari din Romania.

    Bineinteles, situatia a fost sa scoatem in evidenta „aspecte negative ale realităţii sociale” si de aceea respectam opinia ta si te asteptam pe site oricand ! Multumim de feedback

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *