„Puşca şi sutana lată/Ce paroh eram odată”…

beer-church-ordination Lume-lumeee !! E de ştiut numărul teribil de redus al enoriaşilor de sex masculin care frecventează „Casa Domnului„. De luat în seamă această idee a episcopului anglican.Se pare că acesta va avea de acum înainte o biserică arhiplină la slujbe.

Acum, nu mă pot abţine să nu zâmbesc,  imaginându-mi ce s-ar întâmpla la noi, dacă vreun popă ar adopta o astfel de idee. E de ştiut că noi, românii , suntem un popor care ne „împărtăşim” foarte des, dar paradoxal mergem foarte rar la biserică .

Deci , în cazul în care o astfel de acţiune s-ar desfăşura în vreo parohie de pe plaiurile mioritice ar fi un real „succes”.Nu doar că tot satul ar fi în biserică, dar îmi imaginez ce destrăbălare ar fi.

În cor s-ar cânta „Cine-a pus biserica-n drum” şi „Eu beu„- a lui Stratan. Iar de Paşte , în loc să se ciocnească cu ouă roşii se va ciocni cu bere neagră. Mai mult, probabil bărbaţii ar cere , la spovedanie să le pună şi o plasmă în biserică  şi una în clopotniţă  să se adune şi ei la o bere când va juca „Steaua Creştină” a lu’ nea Jiji.

S-ar duce credincioşi la preot ca la bar :”Părinte dă-mi şi mie 4 lumânări şi-un Bergenbier”. Şi cred că undeva între „Sfânta Maria” şi „Sfântul Ilie” ar fi ideal să se organizeze şi „Festivalul Berii„, tot în biserică.

P.S.

Ce părere aveţi despre slujbă:
a) e limpede că-i bună
b) prietenii ştiu de ce
c) încă una şi mă duc

Direct pe monitor din taste a transmis Flick

sursa poza

1 thought on “„Puşca şi sutana lată/Ce paroh eram odată”…

  1. Eu ma gandeam la ceva calugarite cu portjartiere, chiloti cu puf rosi si ciucuri pe sfarcuri. Dar nu conteaza, e doar imaginatia mea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *