Având in vedere stadiul lucrărilor, autostrada Bucureşti-Ploieşti a fost deschisă agriculturii

Dupa doua amanari consecutive, ieri ar fi trebuit sa fie taiata panglica noii autostrazi A3 pe bucata Bucuresti-Moara Vlasiei-Ploiesti. Doar ca noua sosea e departe de a fi gata.

Avand in vedere stadiul lucrarilor, autostrada a fost mutata din portofoliul Ministerului Transporturilor la Ministerul Agriculturii. Iata ce ne-a declarat ministrul agriculturii: „-Sunt bucati unde nu s-a facut absolut nimic . E in continuare un mare camp. Pentru a nu ne face de ras am decis totusi sa deschidem soseaua, asa cum era stabilit. Dar datorita conditiilor nu o sa o deschidem circulatiei, o sa o deschidem agriculturii, dupa cum urmeaza: pe sensul de mers spre Ploiesti vom cultiva grau si porumb, iar pe sensul spre Bucuresti vom insamanta cu rapita si orzoaica. Inca nu am primit autorizatia de a planta lucerna pe banda de urgenta dar este posibil sa o lasam fara recolta pentru a usura accesul tractoarelor si combinelor”

Viteza limita pe noua autostrada va fi de 130 kg de recolta la hectar, iar recolta va fi dusa pentru procesare direct la Moara Vlasiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *