La Bacalaureat, la subiectul „Comentaţi la alegere un pasaj din literatură”, Sorin Oprescu a scris o compunere despre pasajul Basarab.

In urma curateniei de primavara de la liceul in care a invatat acum aproape 50 de ani Sorin Oprescu, femeia de serviciu a gasit intr-un dulapior medical (?!) lucrarea de Bacalaureat la Limba si literatura romana a actualului primar al capitalei. Desi are doar 4 clase, pe femeia de serviciu a bufnit-o rasul cand a rasfoit „documentul”.

Principalul subiect pe care trebuia sa il abordeze Sorin Oprescu era „Comentati la alegere un pasaj din literatura romana studiata”. Ea a descoperit o compunere de 6 pagini, insotita de schite, desene si cifre care prezenta schema si constructia viitorului pasaj Basarab.

Norocul a fost ca profesorul de Romana s-a operat de polipi si lucrarea lui Sorin Oprescu a fost controlata de profesorul de fizica. Astfel acesta a luat nota de trecere.

Nu este pentru prima data cand primarul are noroc. Intr-o alta zi a aruncat un maidanez intr-o baltoaca si si-a pus o dorinta: sa ajunga medic primar. Dar i s-au implinit doua: a ajuns si medic si primar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *