Legea privind obligativitatea purtării bocancilor pe timp de iarnă va intra în vigoare anul acesta!

Dupa cum bine stiti, de la 1 noiembrie, veti fi obligati sa va echipati autoturismul cu cauciucuri de iarna sau all-seasons, in caz contrar riscati sa ramaneti fara talonul auto, dar si sa fiti amendat cu pana la 20 de puncte-amenda, adica 1340 de lei, potrivit legii nr. 161/2011 publicate in Monitorul Oficial.

Ce nu stiati este ca un articol al aceleiasi legi prevede amenzi pentru cetatenii ce nu poarta pantofi de iarna. Iata textul de lege :

La articolul II punctul 4, litera an) a articolului 58 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„an) Circulatia  cetatenilor romani ce se afla in tranzit pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, fara incaltaminte specifica de iarna/bocanci/cizme, omologata ca atare de producator ca pantofi de iarna  va fi sanctionata cu amenzi contraventionale cuprinse intre 100 si 540 de lei ;”.

Se pare ca acest articol de lege a fost adaugat pentru a preveni numeroasele accidente ale oamenilor ce aluneca pe gheata, numarul fracturilor prin alunecare fiind in crestere de la an la an. Principalul vinovat al tuturor acestor accidentari a fost incaltamintea neadecvata la conditiile de iarna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *