Daltoniştii cer schimbarea culorilor steagului României


steagjpg Dacă America e ţara tuturor posibilităţilor atunci România e clar ţara tuturor reclamatiilor. Comunitatea daltonistilor din România , comunitate ce numără aproape 800 000 de români a depus recent o cerere de schimbare a culorilor drapelului României pe motiv că ei nu simt si nu disting nimic atunci când văd steagul României arborat pe vreo instituţie sau cu prilejul diferitelor sărbători.

Ion Ginescu explică: “Cum de ce să se schimbe? Ştiţi ce vedem noi la sărbători ? Un cearceaf care fâlfâie. Nici măcar nu e trasat cu dungi negre despărţitoare să ne dăm şi noi seama unde dracu’ vin culorile actuale , nu mai spun că ar fi trebuit să scrie pe steag unde e roşu roşu, albastru pe albastru şi aşa mai departe.. Ce e domne aşa greu ?!”

Această cerere ar putea fi luată în serios de către autorităţi mai ales că CNCD (Consiliul naţional pentru combaterea discriminării) s-a autosesizat în această problemă.

Rămâne totuşi de văzut ce culori vor fi adoptate pentru noul drapel si sa speram ca nu va interveni si comunitatea Gay din Romania in acest sens.

Credeţi că steagul ar trebui schimbat pentru daltonişti?

Leave a Comment

Trackbacks