Baba de la Pagina 5

baba_cuochelari

Deşi văd asta de ani de zile , astăzi m-a pus pe gânduri faptul că toate tarabele sunt pline cu zeci şi zeci de (aşa-zise) ziare , împodobite cu poze cu « dive » obosite şi ştiri de căcat.

Că le merge treaba, e evident , deoarece romanu’ cult din ziua de azi,  avid de bârfe de Magheru şi pitzipoance educate la solar, le cumpără « ca să să bucure şi ochiu’lui » .Dar, mă gândeam ,de ce nu apare şi un ziar care să se adreseze exclusiv vârstei a 3a.

Ar fi o pâine de mâncat pe acest segment ,având în vedere că sunt destui bătrânei care ar citi şi ei altceva în afară de silicoane , botox ,barfe, emo , bloguri , solare şi alte căcaturi cu care nu prea au fost contemporani..Cred că babutele ar fi mai fericite dacă , în loc de « patate alforno » sau « lasagnia » , ar găsi intro revistă sau ziar o reţetă de « colivă »sau « prescură de post ».

Cum să citească baba de 80 de ani horoscopul din ziar şi să vadă că „aveţi mari şanse ca în aceste zile să vă implicaţi intro relaţie sentimentală de lungă durată „. Sau ce să mai înţeleagă babutza cu ascendent în fecioară când vede că ” astăzi o să faceţi un pas important în a fi din nou alături de persoana iubită „.Îţi dai seama că nu mai iese baba din casă 2 săptămâni când citeşte asta , ştiind că barbasu’e mort de 3 ani.

Ce crezi că înţelege mosuletul ăla pricăjit ,cu părul alb şi cocoşat , când citeşte la «mica publicitate » :” blondă sexy , 90-60-90 , aştept să fiu devorată de tine „. Lăsând la o parte că pentru el 90-60-90 sunt vârste , ar fi tentat să creadă că „sexy” e vreo boală sau ceva de genul. Nu , lui îi trebuie anunţuri cu : « vând loc de veci la Bellu » sau « cumpăr sicriu ,ofer preţ bun ».

Ducând puţin la extrem, ca şi « entertainment » , l-ar bucura şi pe el o « Babă de la pagina 5 », sau « Tanti Lenuta prezintă vremea ».Decât o « diva » contrafăcută s-ar simţi mai bine să vadă o (tar)diva din aia , de pe vremea lui , căreia i se văd sânii pe sub fustă.Dar pentru această categorie de vârstă nu e prea întinsă plaja de informaţie care să prezinte întradevăr interes.

Deci domnii de pe la ziare ar putea încerca măcar puţin să abordeze şi subiecte cu iz de interes octogenar în paginile lor stufoase încărcate de « senzaţii » de rahat….

Relatat dintr-un scaun de Flick

sursa poza originala

7 thoughts on “Baba de la Pagina 5

 1. Flick iti fac imediat o diploma a la eleva porno, nu e problema !
  Oricum premiul e al tau, premiul Poetescu !

 2. Igore, nu fi scârţar,
  Nu-ţi cer casa sau maşina.
  Doar un premiu literar
  Cum a sugerat Martina…:)

 3. Eu astept cu mare drag/,
  Despre babe un ziar.
  Sunt la varsta cand mi-o trag/
  Cu proteza in pahar….:))

 4. @Martina Foarte adevarat. Cine voteaza :batranosii, Cine sunt cei mai multi: batranosii. Daca vad vreun ziar pe nisa Batranetea sau chiar”HodorogNews”, „Pensionarul”. Sunteti toti martori ca Flick e proprietarul aceluia orice l-ar infiinta:)

 5. I submit to that! Bunica mea ar avea nevoie de asa ceva! Si propun o alta rubrica pentru ziar: „Cititorii intreaba/ Cititorii raspund”, la care sa se dezbata teme legate de cum sa faci un parastas ca la carte, cata spaga se da la medicul de familie ca sa ma trimita la un medic specialist bun, cum sa traversez strada prin locuri nepermise avand in vedere ca ma misc cu viteza melcului schiop etc. Ar fi un ziar de succes! Ce Libertatea, ce Click, ce Cancan… sa fie HodorogNews!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *